Workshops  "Passie voor het Leven"

Knuffel workshop  "Mag ik je aanraken?"

Vanaf het moment dat je geboren bent, is er een natuurlijke behoefte om aangeraakt te worden. Oprechte aanraking zorgt voor erkenning en "er mogen zijn". In onze Westerse maatschappij heeft jarenlang een taboe gerust op het aanraken van (on)bekenden. De associatie met seksualiteit  is nog bij velen aanwezig. Knuffelen staat helemaal los van seksuele intimiteit en dat is fijn om te mogen ervaren.

Knuffelen en aanrakingen zijn gezond voor lichaam en ziel. Knuffelen stimuleert de aanmaak van stressverlagende hormonen zoals oxytocine en serotonine. Je ademhaling, hartslag en bloeddruk verlaagt en je kunt makkelijker in contact komen met de ander, maar zeker ook met jezelf!

Tijdens de workshop gaan we op een speelse en respectvolle manier knuffelen, waarbij jouw grenzen leidend zijn. Een heerlijk ontspannen avond, waarbij zowel jouw lach als jouw traan welkom is.

 

We starten de avond met een inloop tussen half 8 en 8 uur op het Eibernest in Liessel in een prachtige Yurt.

Nadat we de deuren gesloten hebben, beginnen we met speelse en luchtige oefeningen om het "ijs te breken". Gericht op het in contact komen met jezelf om vervolgens de ander te mogen ont-moeten.

We hebben gedurende de gehele workshop makkelijk zittende kleding aan.

Er is volop koffie/thee/water/sap aanwezig met een gezonde versnapering.

 

We vragen een minimale donatie van € 15,- per persoon.

 

Kom jij mee knuffelen?