Ik, Pascale                        Welkom op mijn site!

Mijn naam is Pascale Peeters. Ik loop nu 54 jaar op deze mooie aardbol met een drive om mezelf en de ander vreugde te schenken, te genieten van het leven en om antwoorden te vinden op levensvragen. Nieuwsgierigheid naar de kracht van het leven, de beweegredenen van ieder, de loop van het leven en de invloed, die je daar wel of juist niet op hebt.

Na 2 jaar de opleiding creatieve therapie dans gevolgd te hebben, verkoos ik om als psychiatrisch verpleegkundige dichter bij de cliënt/ bewoner te willen zijn in zijn dagelijkse leven. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de dieper liggende kracht van mijn medemens. Werkend als sociotherapeut in de verslavingszorg en later als sociaal cultureel werker en maatschappelijk ouderenwerker heb ik veel bijzondere mensen mogen ontmoeten.

Ruim 18 jaar ben ik werkzaam geweest bij LEVgroep Helmond als Maatschappelijk (ouderen)werker en Sociaal cultureel werker. Ik verzorgde trainingen en bijeenkomsten waaronder "Vrouw kom op voor jezelf", "Uit de schaduw van een ander", "Spreid je vleugels" en "Ontmoeten vanuit rouw".

Tijdens mijn werkzame periode bij Levgroep heb ik naast Verlieskunde (post HBO in 2006)  mijn natuurcoach opleiding bij Smaragd afgerond in 2019.

Maart 2022 heb ik de opleiding tot trouwambtenaar en ceremoniespreker afgerond en gestart met de opleiding ritueel begeleider. 

Per 1 juni 2022 ben ik gestopt met werken bij Levgroep en kijk ik met positieve nieuwsgierigheid naar welke van mijn droomzaden uit mogen komen. 

Als vrijwilliger en "spin in het web", zoals Marjan mij noemde, loop ik samen met mijn levenspartner Ron nu 5 jaar rond op het Eibernest in Liessel, waar we al vele evenementen hebben mogen faciliteren en organiseren. Wat een samensmelten van hobby's en levensvreugde. 

 

Of dit alles in de lijn ligt met dat wat ik ooit wilde worden? Als kind en jonge vrouw wilde ik maar één ding; Moeder worden. Ik ben moeder van 3 inmiddels jong volwassen kinderen en  trotse oma van mijn pareltjes, Aymee en Finn.

Samen met Ron geniet ik volop van alles wat er mag ontstaan. Zo ook van ons "nieuwe woonvorm"; onze camper Marie.